Billede med logoer

Hvis et tiltag skal have den bedst mulige effekt, er det væsentligt at du tager højde for, hvad der er muligt på netop din bedrift, ligesom det er vigtigt at tage med i overvejelserne, hvordan de tilstødende arealer ser ud. For eksempel placere dine tiltag op ad et læhegn, et skovareal eller måske i forhold til dine eller naboen øvrige marker. Således kan du være med til at forbedre værdien af de enkelte tiltag og skabe variation på tværs af marker.

Nedenfor kan du finde links til forskellige vejledninger og finde faglig sparring til, hvordan du bedst kan indrette dine arealer, så du kan få mest muligt ud af dine tiltag. Landbrugsstyrelsen anbefaler at du tager kontakt til de enkelte organisationer for at få rådgivning og sparring til dine konkrete spørgsmål og idéer.

Det skal understreges, at Landbrugsstyrelsen ikke kan drages til ansvar for, hvad de enkelte organisationer rådgiver om i deres egne vejledninger, faktaark og hjemmesider. Hvis du ønsker yderligere information, bør du derfor rette henvendelse til de enkelte organisationer, som står klar med hjælp og rådgivning til hvordan du kommer godt i gang.

Faunastriber.dk - find gode råd og video om projektet faunastriber.dk

Faunastriber.dk (www.faunastriber.dk) er et projekt, hvor lokale landmænd i samarbejde med grønne organisationer og kommuner etablerer levesteder i og ved marken til gavn for insekt- og dyrelivet. Hjemmesiden henvender sig særligt til landmænd og kommuner.

Dansk Ornitologisk Forening (BirdLife Danmark)

Vil du hjælpe den trængte vibe på din jord?

I linket finder du praksisnære anvisninger på, hvordan du kan hjælpe viben samt en mere udtømmende folder, og et referencenotat med de videnskabelige kilder til anbefalingerne.

Sådan hjælper landmanden viben

Fuglevenlig brak


Fuglevenlig brak - en praksisnær guide

Økologisk Landsforening – også anvendelige tips for konventionelle landbrugere

Økologisk Landsforening har samlet en række gode råd til, hvordan du kan lave forskellige marktiltag. Som konventionel landmand kan man også få glæde af rådene.

Sådan kan du hjælpe de vilde bier

Danmarks Jægerforbund

Hos Danmarks Jægerforbund kan du finde råd og vejledning til, hvordan du kan anlægge natur- og vildtvenlige marktiltag i landbrugslandet.

Få information om Jægerforbundets markvildtindsats og en samling af nyttige faktaark og vejledninger om natur- og vildtpleje. Find også information om Jægerforbundets lokale markvildtlav, som koordineres af Jægerforbundets egne markvildtrådgivere, der kan give dig sparring til marktiltag, som passer på netop din bedrift:

Jægerforbundets hjemmeside

Få viden om terrænpleje til natur- og vildt, blandt andet information om vildtvenlig landbrugsdrift, vildtplantning og lignende, der kan være relevant på landbrugsarealerne

Bliv inspireret gennem foldere og faktaark om natur- og vildtpleje.

SEGES

På SEGES´s hjemmeside kan du finde en lang række faktaark med anbefalinger til, hvad du kan gøre i og omkring dine marker og på dine naturarealer for naturen.

Faktaarkene indeholder praktiske oplysninger med en beskrivelse af formålet og effekten af de enkelte initiativer, hensigtsmæssig etablering og placering, samt hvordan man kan se, om tiltaget har den ønskede effekt.

Fakta-ark om naturpleje og naturtiltag på landbrugsbedriften

Landbrug & Fødevarer

Uanset om du har en stor eller en lille bedrift, så kan du hjælpe bierne. På dette link er samlet en oversigt over anbefalinger til 10 gode tiltag, som særligt kan gavne de vilde bier.

Sammen om at hjælpe viben. Landbrug & Fødevarer samarbejder med Dansk Ornitologisk forening om at værne om viben.