Ansøgningsblanket om nedsat omlægningstid for økologi er udvidet

Ansøgningsblanketten om nedsat omlægningstid for økologisk jordbrug er blevet udvidet, så den nu indeholder et særskilt skema C for ’Øvrige arealer’ og ’Græsarealer til svin og høns’.

Publiceret 17. februar 2014

For at gøre det lettere at søge om nedsat omlægningstid for ’Øvrige arealer’ og ’Græsarealer til svin og høns’ er ansøgningsblanketten blevet udvidet, så den, udover forsiden med basisoplysninger og de hidtidige skemaer A og B, nu også omfatter et skema C.

Du har hele tiden kunne søge om nedsat omlægningstid for græsarealer til svin og høns og for arealer, der har tilhørt den økologiske bedrift, men som først efter det 4. omlægningsår registreres som driftsareal. Det nye er, at ansøgningsblanketten om nedsat omlægningstid for økologisk jordbrug nu har et særskilt skema til dette.

Vælg det rigtige skema

Når du søger om nedsat omlægningstid, skal du, afhængigt af hvilken ordning du søger, bruge et af de tre skemaer: 

  • Arealer med tilsagn om miljøvenligt program, MVJ-aftale eller lignende, skema A.
  • Arealer under tilsyn af en offentlig myndighed (3-årsreglen), skema B.
  • Øvrige arealer, der altid har hørt til bedriften, men først tages i brug efter 4. omlægningsår, og græsarealer til svin og høns, skema C.

Frist – 21 dage

Du skal indsende din ansøgning om nedsat omlægningstid for økologisk jordbrug, skema A, B eller C, og den nødvendige dokumentation, mindst 21 dage før du skal bruge arealet. Du skal endvidere vedlægge et kort, hvor arealerne er optegnet, samt andre relevante bilag, jf. Vejledning om økologisk jordbrugsproduktion, afsnit 6.3.

Hvis du ikke inden for 21 dage, fra NaturErhvervstyrelsens modtagelse af din ansøgning, har modtaget et afslag eller er blevet kontaktet af NaturErhvervstyrelsen vedr. din ansøgning, betyder det, at du har fået dispensation til nedsat omlægningstid.

Flere oplysninger

Du kan læse mere i:

Vejledning om økologisk jordbrugsproduktion, afsnit 6.3.

Ændring vedrørende det nye skema C vil blive indarbejdet i forbindelse med den næste opdatering af økologivejledningen.

Du kan finde ansøgningsblanketten og vejledning til at udfylde her:

Ansøgning om dispensation til nedsat omlægningstid for økologisk jordbrug.

Kontakt 

Har du faglige spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Center for Jordbrug, Økologi & Landbrugslov på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail okologi@naturerhverv.dk

Er du journalist, er du velkommen til at ringe på NaturErhvervstyrelsens pressetelefon på 41 89 25 07.