Biavl
Information om tilskudskontrol, tilskud, vilkår og regler for biavl i Danmark.
Bigårdsregister
Centralt BigårdsRegister
Centralt BigårdsRegister (CBR) er udviklet som led i arbejdet med at overvåge spredningen af alvorlige skadedyr og sygdomme hos honningbier i Danmark. Registrering fungerer samtidig efter foder- og fødevarelovgivningen.
Gå til selvbetjeningsløsningen
Centralt BigårdsRegister
Log ind i registret med dit personlige MitID, og registrer dig som ejer af dine bigårde i Danmark. Hvis du ikke har et MitID, skal du henvende dig til Landbrugsstyrelsen.
Bemærk: Centralt BigårdsRegister skal anvendes via en PC.
Vejledning til registrering i Centralt BigårdsRegister (CBR)
Lovstof
Cirkulære om Binævnet
Cirkulære nr. 9928 af 11. november 20121
Biavl
Lovbekendtgørelse nr. 13 af 4. januar 2017
Godkendte parringsområder for honningbier
Bekendtgørelse nr. 280 af 25. april 2008
Voldgift ved forgiftning af honningbier
Bekendtgørelse nr. 281 af 25. april 2008
Bekendtgørelse om bekæmpelse af skadegørere hos honningbier og avlede humlebier
Bekendtgørelse nr. 386 af 2. maj 2011
Biavl på Læsø
Bekendtgørelse nr. 122 af 19. februar 2009
Bekendtgørelse om tilskud til bevaring af brun Læsøbi
Bekendtgørelse nr. 1863 af 8. december 2020
Bekendtgørelse om flytning af honningbier m.v
Bekendtgørelse nr. 1560 af 11. december 2015
Tilskud til brun Læsøbi
Tilskudsordningen for den brune Læsøbi skal bl.a. tilskynde biavlere til at avle og registrere renracede brune Læsøbier.
Det avlsmæssige sigte med ordningen er at fastholde og helst øge populationsstørrelserne, at fremme udbredelsen af den brune Læsøbi til flest mulige lokaliteter og avlere samt at fremme anvendelsen af et forholdsvist stort antal dronninger.
Foreningstilskud til brun Læsøbi
Udover tilskud til den brune Læsøbi ydes der også tilskud til foreningsarbejde omhandlende avlsarbejde for den brune Læsøbi.
Økologisk biavl
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri bad i 2013 Aarhus Universitet om at kortlægge, hvor det i Danmark er muligt at have økologisk biavl. Kortlægningen viser, at der er flere egnede områder, og flere af de eksisterende områder er blevet udvidet.
Bestøverportalen
Bestøverportalen er udviklet for at formidle bedre kontakt mellem biavlere (udbydere) og jordbrugere (efterspørgere) med behov for bestøvning af deres afgrøder. Siden er oprettet i samarbejde mellem biavlsorganisationerne (Danske Biavleres Landsforening, Sammenslutningen af Danske Erhvervsbiavlere, ErhvervsBiavlerne og Danmarks Biavlerforening) og Landbrug & Fødevarer. Siden drives til dagligt af Danmarks Biavlerforening, som kan kontaktes i tilfælde af spørgsmål. Bestøverportalen er udviklet med støtte fra Landbrugsstyrelsen.