I dag slår vi dørene op for ansøgningsrunden 2022
Du kan i fællesskemaet blandt andet søge om arealstøtte, i form af grundbetaling og grøn støtte, målrettet kvælstofregulering og udbetaling af miljø- og økologitilskud.
Her er den information, du har brug for
For at hjælpe dig på vej med din ansøgning, har vi samlet nyttige links til vores hjemmeside, så du nemt finder information, når du søger om støtte i fællesskemaet.
Læs fakta-ark om støtteordninger
Læs vejledninger om støtteordningerne i fællesskemaet
Læs fakta-ark om målrettet kvælstofregulering 2022
Læs brugerguides til IMK og Fællesskema 2022
Se vores film om Tast selv
Find guides og svar på spørgsmål om Tast selv
Få et overblik over alle ordninger i tilskudsguiden
Vi har netop offentliggjort vejledningerne om grundbetaling og grøn støtte og bekendtgørelsen om grundbetaling.
Læs vejledningerne om grundbetaling og grøn støtte
Sådan holder du dig opdateret under ansøgningsrunden
På vores temaside "Nyt til ansøgningsrunden 2022" kan du blandt andet læse, hvad der er nyt i fællesskemaet, finde guides, fakta-ark og se videoer med nyttige tips.
Se temasiden 'Nyt til ansøgningsrunden 2022'
Du kan nemt få et overblik over, hvordan vores systemer kører under ansøgningsrunden på driftsstatussiden. Her vil vi også løbende orientere dig, når vi får flere meldinger om samme type fejl.
Vi sender tips, vejledninger, nyt om ordninger og meget andet ud via vores nyhedsbrev, så du løbende kan holde dig opdateret på dine fagområder.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du får nyt om landbrug direkte i din indbakke
Du kan også følge med på vores Facebook-side 'Nyt til landbruget', hvor vi løbende opdaterer med nyt om ansøgningsrunden.
Følg med på vores Facebook-side ’Nyt til landbruget’
Hvad er nyt siden sidste år?
Her kan du få et kort overblik over, hvad der er nyt for dig, når du søger om støtte i fællesskemaet under årets ansøgningsrunde.
Læs mere på temasiden ’Nyt til ansøgningsrunden 2022’
- Fællesskemaet har fået et nyt udseende. Selvom det ser anderledes ud ved første øjekast, beholder vi meget af den samme struktur fra sidste års fællesskema. Oplever du problemer i skemaet, kan du med fordel besøge driftsstatus, hvor vi beskriver kendte fejl, vi arbejder på. Du kan også orientere dig i vores videoer om Tast selv og fællesskemaet.
Se driftsstatus
Se vores film om Tast selv - Du kan som noget nyt i år søge tilskud til ekstensiv drift af omdriftsarealer på kulstofrige jorde og i ådale under ordningen ekstensivering med slæt. Du kan se, hvilke arealer der indgår i ordningen, i Internet Markkort (IMK).
Læs om ekstensivering med slæt i tilskudsguiden - Hvis du får en fejlmeddelelse, kan du klikke på teksten i fejlmeddelelsen; så bliver du ført direkte hen til det sted i fællesskemaet, hvor du skal tilføje eller ændre noget.
- Hvis du ønsker en større visning af fællesskemaet, kan du i øverste højre hjørne klikke på "Maksimér skema".
- På forsiden af ansøgningsskemaet i Tast selv har vi tilføjet et nyt felt, som handler om andre støtteansøgninger i Fællesskema 2022. Du skal erklære, at de andre fællesskemaer ikke er indsendt for at opnå støttefordele, som er kunstigt skabt og i strid med formålene med lovgivningen. Du kan finde en detaljeret gennemgang af feltet, og hvordan du udfylder det, i Brugerguide til Fællesskema 2022.
Læs Brugerguide til Fælleskema 2022
Læs mere i nyheden "Ny kontrol skal sikre korrekt forvaltning af landbrugsstøtten"
Konsulentlisten er snart klar
Vi forventer at have konsulentlisten klar i løbet af februar 2022. Vi informerer om det, lige så snart den er klar. Konsulentlisten hjælper konsulenter med at skabe overblik over deres kunders ansøgninger. Hvis du er konsulent, får du derfor adgang til en enkel og let overskuelig liste med den vigtigste information om dine kunder, som antal ansøgt ha og betalingsrettigheder til rådighed.
Søg støtte til målrettet kvælstofregulering i fællesskemaet
Du kan igen i år søge tilskud til etablering af efterafgrøder og alternativer under ordningen målrettet kvælstofregulering i fællesskemaet. Vær opmærksom på, at du ikke kan søge efter ansøgningsfristen 22. april 2022. Du kan læse mere om ordningen i tilskudsguiden.
Læs om målrettet kvælstofregulering 2022 i tilskudsguiden
Læs nyheden Du kan søge tilskud til målrettet kvælstofregulering 2022 fra 1. februar
Når du søger om udbetaling af plejegræs- eller økologitilsagn
Hvis du søger udbetaling af plejegræs- eller økologitilsagn, skal du være opmærksom på, at dit tilsagn i nogle tilfælde ikke er opdateret. Det kan bl.a. skyldes, at du endnu ikke har fået det nye tilsagn, du søgte om, eller at et producentskifte ikke er gennemført.
Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, i vores brugerguide for udbetaling af miljø- og økologitilsagn.
Find brugerguide for udbetaling af miljø- og økologitilsagn
Se vores åbningstider i Kundecenteret
Hvis du har spørgsmål eller får brug for hjælp under ansøgningsrunden, kan du ringe til vores Kundecenter. Jo tidligere, du ringer i ansøgningsrunden, jo kortere vil ventetiden være.
Vores normale åbningstider er kl. 9.00 til kl. 16.00 mandag til torsdag og kl. 9.00 til kl. 15.00 fredag.
Vi har udvidede åbningstider i dagene op til ansøgningsrundens afslutning, dvs. fra tirsdag den 19. april til fredag den 22. april. Her holder vi telefonerne åbne fra kl. 8.00 til kl. 16.00 mandag til fredag og kl. 8.00 til kl. 15.00 fredag.
Du kan også skrive til os på mail@lbst.dk, hvor vi svarer så hurtigt, vi kan.
Kontakt
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til mail@lbst.dk.
Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.