Vejledning om økologi til jordbrugets forsyningsvirksomheder mv. er opdateret

Vi har opdateret vejledningen om økologi til jordbrugets forsyningsvirksomheder mv. Du kan finde den nye version på NaturErhvervstyrelsens hjemmeside.

Publiceret 5. januar 2015

Vejledningen beskriver økologireglerne for danske virksomheder, som er autoriseret til økologi. Vejledningen trådte i kraft 1. januar 2015.

Her finder du vejledningen

Du finder den nye vejledning på vores hjemmeside:

Gå til siden med Vejledning om økologi til jordbrugets forsyningsvirksomheder mv.

■Ændringer og præciseringer er i den elektroniske vejledning markeret med firkant■

Du kan printe vejledningen fra hjemmesiden, men da vi løbende opdaterer vejledningen, er det en fordel at bruge den elektroniske version, som har en god søgefunktion og indbyggede links. Samtidig er du sikker på, at du bruger den sidst opdaterede vejledning. 

Køb en papirversion af vejledningen

Hvis du har brug for en papirversion af vejledningen, kan du købe den hos NaturErhvervstyrelsen. En vejledning koster 250 kr. inkl. moms. Hvis du køber ti eller flere vejledninger, får du mængderabat. Så koster vejledningen 125 kr. pr. stk. inkl. moms. Betalingen dækker omkostningerne ved trykning, ekspedition og porto.

Vi sender det bestilte antal eksemplarer til dig, når du har overført pengene til NaturErhvervstyrelsens konto på reg. nr. 0216 konto nr. 4069167470. Vi beder dig skrive ”ØKO-virksomhedsvejledning – [antal]” i emnefeltet i din bestillingsmail.

Væsentlige ændringer og præciseringer i vejledningen

Her er de væsentligste ændringer og præciseringer, vi har foretaget i vejledningen:

  • Vi har tilføjet, at man skal huske den generelle lovgivning.  (Kapitel 1).
  • Voksemedier til økologisk produktion kan nu indeholde organisk materiale fra økologisk produktion. Det betyder i praksis, at der fx kan tilsættes træflis fra økologiske arealer (og arealer under omlægning). (Afsnit 5.5.3)
  • I afsnittet om foder til akvakultur er undtagelsen om brug af en andel ikke-økologisk foder frem til 31. december 2014 slettet. (Afsnit 5.6)
  • Overgangsordningen for brug af op til 5 % ikke-økologisk proteinfoder til svin og fjerkræ er forlænget til 31. december 2017. (Afsnit 5.7)
  • Vi har indsat en tekst om ved modtagekontrol at være opmærksom på status for afgrøder og sikre at produkter med forskellig status holdes adskilt. (Afsnit 7.1)
  • Vi har indsat et eksempel på afgrødestatus for korn. (Afsnit 8.4.1)
  • Vi har indsat en præcisering vedrørende mærkning af økologiske produkter. (Afsnit 9.2)
  • Det årlige autorisationsbevis kan fremover også hentes via Tast-selv. (Afsnit 13.3)
  • Vi har præciseret proceduren for at klage over vores afgørelser. (Afsnit 14.2.)
  • Vi har indsat en ny og opdateret udgave af bilag 5 med oversigt over aktivstoffer, der i særlige tilfælde kan bruges som plantebeskyttelsesmidler

NaturErhvervstyrelsen har i 2014 gennemført flere organisationsændringer, derfor er navne på enheder og e-mail adresser ændret.

Kontakt

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte NaturErhvervstyrelsen, Jordbrugskontrol, Team Økologikontrol & Gødning på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail: jordbrugskontrol@naturerhverv.dk.