Varslingslisten 2020 for ikke-økologiske læggekartofler er nu offentliggjort

I denne nyhed kan du læse om og finde varslingslisten 2020 for ikke-økologiske læggekartofler.

Publiceret 14. januar 2021

Varslingslisten 2020 er en liste over sortsgrupperne af spisekartoffel, som i 2022 overgår til en karensliste. Det betyder, at der i 2022 ikke længere vil kunne opnås dispensation til at anvende de anførte sorter til ikke-økologisk læggemateriale. Det vil sige, at 2021 er det sidste år, hvor det er muligt at opnå dispensation, medmindre der er tale om kasserede partier.

Varslingslisten indeholder også oplysninger om alle de sortsgrupper, der frem mod 2025 vil overgå til karenslisten. Disse sortsgrupper overgår ikke til karensliste i 2022, men er blot en oversigt over sorter, hvor der er opnået dispensation i 2020. På denne måde er det muligt at følge udviklingen og planlægge hvilke sorter, der skal opformeres som økologisk læggemateriale.

Du finder varslingslisten 2020 for ikke-økologisk læggemateriale her.

Du kan læse mere i denne nyhed, der blev sendt ud den 24. november 2020:

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail: jordbrugskontrol@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.

Du kan abonnere på to typer af økologi-nyheder

Kategorien ”Økologi” er til dig, der gerne vil modtage brede nyheder, der er relevante for alle, der interesserer sig for økologi, og ”Økologi - regler og vejledning” er til dig, der gerne vil modtage oplysninger og nyheder om tilskud, produktion, regler og kontrol, som er relevante for økologiske landmænd, gartnere og forsyningsvirksomheder.

Du kan tilmelde dig på dette link.