Sukkerroepenge udbetales i januar

Mere end 97 procent af de efterlyste ejermænd, som skal have 161,4 mio. kr. tilbage i for meget indbetalte produktionsafgifter på sukkerroer tilbage er nu fundet.

Publiceret 27. november 2014

NaturErhvervstyrelsen har nu fundet over 97 procent af de omkring 6.000 sukkerroedyrkere, som skal have for meget indbetalt produktionsafgift på sukkerroer tilbagebetalt for årene 2001/02 til og med 2005/06.   

Beløbsmæssigt svarer det til, at der nu er under 1 procent af det oprindelige beløb på 161,4 mio. kr., som der endnu ikke er blevet fundet ejermand til.  

Det var tidligere forhåbningen, at Nordic Sugar kunne tilbagebetale pengene til sukkerroedyrkerne inden årets udgang.

Udbetalingen bliver dog udskudt til januar 2015, fordi det har taget længere tid at identificere en del af de resterende sukkerroedyrkere end først beregnet.

Du kan stadig nå det

Har du ikke indsendt samtykkeerklæring endnu kan du stadigvæk nå at komme med i udbetalingen i januar 2015, hvis du indsender erklæringen hurtigst muligt.

Se om du er efterlyst og har penge til gode

I tilfælde af dødsbo skal samtykkeerklæringen bilægges skifteretsattest og fuldmagt fra øvrige arvinger for at sikre at tilbagebetalingen sker til rette vedkommende.

Med henblik på at finde de sidste sukkerroedyrkere, har vi i de sidste uger sendt breve til tidligere sukkerroedyrkere eller deres arvinger, som endnu ikke har indsendt samtykkeerklæringer til os.

En række af disse modtagere har indsendt samtykkeerklæringer eventuelt bilagt skifteretsattest og fuldmagt fra øvrige arvinger.

Har du sendt samtykke-erklæringer?

Hvis du har indsendt samtykkeerklæringer, så er du registreret og vil få pengene udbetalt i januar 2015.

Hvis du ikke står på listen i vores nyhed 28. oktober 2014 over efterlyste sukkerroedyrkere, så er du registreret, og vi har de oplysninger, der skal til for, at Nordic Sugar kan gennemføre udbetalingen.

Hvis du derimod står på listen, skal du udfylde samtykkeerklæringen og indsende den.

I tilfælde af dødsbo skal du udover samtykkeerklæring indsende skifteretsattest, og fuldmagt fra øvrige arvinger, som dokumentation for at tilbagebetalingen sker til rette vedkommende.

Læs SKATs orientering om de skattemæssige forhold

Kontakt

Har du faglige spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Kundevejledningen på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til mail@naturerhverv.dk  

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte NaturErhvervstyrelsens presseafdeling på tlf. 41 89 25 07.