Særligt ved udførsel af sædekorn til Sverige

Hvis du producerer sædekorn på baggrund af store moder-partier, skal du være særlig opmærksom når du udfører til Sverige.

Publiceret 23. februar 2016

I Danmark har du mulighed for at producere sædekornspartier på baggrund af store moderpartier. Når der bruges store moderpartier, analyseres kun ét af op til fire datterpartier, og data overføres til brug for certificering af de andre datterpartier (partier med endelsen –v,-x,-y,-z eller –j,-k,-l,-m). Laboratoriet udsteder kun analysebevis for det datterparti der er analyseret. Du kan læse mere om produktion på baggrund af store moderpartier i Frø og sædekorn 1. Vejledning til virksomheder, der producerer, mærker, forsegler og handler, kapitel 21.

I Sverige er der krav om, at hvert indførte parti sædekorn skal være undersøgt for frihed af flyvehavre i 1 kg kerner. Derfor udtager de i Sverige en prøve på 1 kg til undersøgelse for flyvehavrefrihed, når der indføres partier fra Danmark, som er produceret på baggrund af store moderpartier, og hvor der ikke forelægger analysebevis.

Kontakt

NaturErhvervstyrelsen, Planter & Landbrugslov, tlf.: 33 95 80 00, mail: plantelandbrugslov@naturerhverv.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte NaturErhvervstyrelsens pressetelefon tlf. 41  89 25 07.