Pressemeddelelse: Ny task force skal få tilskud hurtigere ud til landmænd

Landbrugsstyrelsen nedsætter en ny task force bestående af 20-25 medarbejdere, som skal sikre, at danske landmænd hurtigere får udbetalt penge for miljøtiltag og andre projekter. Gennemarbejdede ansøgninger er også et vigtigt redskab til at sikre, at støttekronerne kommer hurtigere ud at arbejde.

Publiceret 7. november 2018

Der er brug for at styrke sagsbehandlingen af tilskudsudbetaling i Landbrugsstyrelsen, og derfor nedsætter styrelsen nu en særlig task force.

Task forcen, som kommer til at bestå af 20-25 medarbejdere, skal behandle sager, hvor landmændene venter på at få udbetalt støtte. Det kan f.eks. være tilskud til en ny miljø- og klimavenlig svinestald.

- Vi nedsætter nu en særlig task force for at komme til bunds i de udbetalingssager på projekttilskudsområdet, hvor vi er udfordret. Task forcen får fuldt fokus på at sagsbehandle de udbetalingssager, hvor vi er bagud. Vi har en målsætning om, at vi inden sommerferien har afsluttet mindst 90 procent af de sager, vi har fået ind siden 1. januar i år, siger Landbrugsstyrelsens direktør Jette Petersen.

Gensidig interesse i gode ansøgninger

Der er flere årsager til, at udbetalingssagerne har hobet sig op hos Landbrugsstyrelsen. Dels er der tale om komplekse sager, hvor sagsbehandlingen ikke er foregået automatisk, og dels har udflytningen af dele af Landbrugsstyrelsen til Sønderjylland medført en ophobning.

Landmændene, deres konsulenter og Landbrugsstyrelsen har derfor en fælles interesse i at sikre, at landmændenes ansøgninger bliver behandlet hurtigt, så støttekronerne kan komme ud til et trængt erhverv.

- I Landbrugsstyrelsen er vi helt med på, at vi har nogle udfordringer med at få udbetalt penge til landmændene, og det gør vi nu noget ved. Men samtidig har vi også en lille bøn til landmændene og deres konsulenter: Vi håber, at vi sammen kan være med til at sætte fokus på, at vi får nogle gennemarbejdede ansøgninger med alle de nødvendige dokumenter, så vi ikke spilder vigtig tid på at indhente ekstra oplysninger hos ansøgerne, forklarer Jette Petersen.

Over halvdelen af sagerne mangler oplysninger

I dag bliver næsten 60 procent af de udbetalingssager, som enheden Projekttilskud i Landbrugsstyrelsen behandler, sendt tilbage i en såkaldt høring, fordi der mangler oplysninger i form af eksempelvis bilag. Dette kunne undgås i halvdelen af sagerne, styrelsens egne tal viser nemlig, at landmændene ligger inde med papirerne.

Landbrugsstyrelsen opfordrer derfor til, at man læser tilsagn og vejledninger grundigt, inden man søger om at få sine tilskud udbetalt.

- Det handler ganske enkelt om at bruge ressourcerne fornuftigt. Både når det gælder skatteborgernes penge, landmandens tid og vores sagsbehandlerressourcer, forklarer Jette Petersen.

Task forcen begynder arbejdet i januar 2019 og får til huse i Landbrugsstyrelsen i Augustenborg, Tønder og København.

Kontakt

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.