Pas godt på dyrene til vinter

Mange økologer har dyrene ude om vinteren. Det er helt i orden, men det stiller krav til landmændene, der blandt andet skal sikre, at dyrene har adgang til et tørt, strøet leje og friskt vand.

Publiceret 8. december 2011

Hvis du har dine dyr gående ude om vinteren – eller i perioder med vinterlignende vejr – skal du til stadighed sikre, at dyrene har adgang til et tørt og strøet leje samt friskt, frostfrit vand og foder. Et tørt og strøet leje kan sikres ved at tilbyde dyrene adgang til et strøet areal i et læskur, der er stort nok til, at alle dyr kan ligge ned samtidig. I perioder med nedbør kan det være nødvendigt at strø hyppigere end ellers.

Desuden kan ly, læ og et tørt leje for visse hårdføre racer sikres ved, at der er en tæt beplantning af nåletræer, som dyrene kan gå ind i, og hvor der er en veldrænet bund, så dyrene kan ligge tørt. Du kan også have en kombination af beplantning og skur, så længe det sikres, at alle dyrene kan ligge tørt og være i ly for vejret på én gang.

  • Se evt. udtalelse fra Det Veterinære Sundhedsråd

Endelig skal dyrene være ”klædt på” til udendørs livet. Det vil sige, at de skal have et tilstrækkeligt hårlag og være i god foderstand. Vær derfor opmærksom på at tildele supplerende foder igennem vinteren, så huldet opretholdes.

Vi havde en streng vinter sidste år, og desværre fandt vi i kontrollen overtrædelser af dyrevelfærdsreglerne. Det vil vi gerne undgå – så derfor, pas godt på dyrene – også om vinteren.

Kontakt

Nærmere oplysninger kan fås hos Anne Klottrup, Økologierhvervskontoret, telefonnr. 4526 3778.