Økologisk biavl – Biavlsskemaet er tilgængeligt i Tast selv – indberet inden 31. juli 2024.

Fra fredag morgen, 12. juli 2024 bliver det muligt at indtegne dine bigårdes placeringer i internet markkort (IMK) og indsende biskemaet via Tast selv. Du skal indberette senest 31. juli 2024.

Publiceret 10. juli 2024

Sådan indberetter du økologiske bier 2024

Log på Tast selv. Vælg ”Ansøg og indberet” (1) og derefter ”Opret nyt skema” (2).

Derefter ruller du ned til skemaet ”Økologisk biavl”, vælger”2024” og derefter ”opret”.

Så er skemaet oprettet, og du skal starte med at indtegne bigårdene i IMK.

Det letteste er, at du går ind i IMK via fanen ”Markkort” (3). Når du er inde i IMK opretter du et markkort, indtegner dine bigårde som små marker og gemmer kortet.

Så skal du udfylde skemaet.

Start med at hente bigårdene (4) fra IMK. Dernæst udfylder du skemaet og indsender det.

 

Vigtigt, hvis du ikke er certificeret økologisk bedrift endnu

I biavlsskemaets felt B under fanen ”Ansøger” står der oplysninger om din økologiske certificering. Hvis du allerede er certificeret som økologisk bedrift, ved systemet det, og du skal ikke foretage dig yderligere. Hvis du derimod ikke er certificeret endnu, skal du ansøge om at blive certificeret ved at indsende et økologiskema via Tast selv. I den situation skal du sætte kryds i det røde felt og huske at søge om certificering så du har den før du kan sælge din honning som økologisk.

 

Når Landbrugsstyrelsen har modtaget din indberetning vil du modtage et brev som meddeler om dine placeringer er godkendte, ikke godkendte eller delvist godkendte.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail: jordbrugskontrol@lbst.dk att. Team Økologiadministration.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.

Du kan abonnere på to typer af økologinyheder

Kategorien ”Økologi” er til dig, der gerne vil modtage brede nyheder, der er relevante for alle, der interesserer sig for økologi, og ”Økologi - regler og vejledning” er til dig, der gerne vil modtage oplysninger og nyheder om tilskud, produktion, regler og kontrol, som er relevante for økologiske landmænd, gartnere og forsyningsvirksomheder.

Du kan abonnere på nyheder fra Landbrugsstyrelsen her.