Nyt om plantesundhedscertifikater

Opdatering af vejledninger om bestilling af plantesundhedscertifikater for eksport af frø og forarbejdede planteprodukter

Publiceret 3. maj 2012

Vi har opdateret vejledningerne om bestilling af plantesundhedscertifikater for henholdsvis eksport af frø og eksport af forarbejdede planteprodukter.

Vejledningerne beskriver kort hvad et plantesundhedscertifikat er og om de generelle procedurer, der er i forbindelse med indsendelse af ansøgning om plantesundhedscertifikater.

Blandt andet som følge af ændrede åbningstider, har opdateringen af vejledningen givet anledning til følgende præciseringer af teksten:

  • NaturErhvervstyrelsens åbningstid er ændret til mandag-torsdag 9-16 og fredag 9-15.30. Det betyder at ansøgninger modtaget i disse tidsrum bliver betragtet som modtaget på dagen. Bliver, bestillingen sendt ind efter styrelsens lukketid, bliver ansøgningen betragtet som modtaget den førstkommende hverdag.
  • Certifikater, der er bestilt med Il fortrin kan efter en særlig aftale afhentes på lokalafdeling Randers eller Odense i tidsrummet 14-15. Da, der ikke altid er kontrollører til stede på lokalafdelingen til at kunne underskrive et certifikat, er det vigtigt altid at lave en konkret aftale med os om det på forhånd.
  • Udstedelse af erstatningscertifikater kan stadig lade sig gøre. Dog udsteder vi tidligst erstatningscertifikatet 2. postdag efter posten er afsendt. Post Danmark oplyser at de leverer breve 1-to hverdage efter afsendelse, og et erstatningscertifikat vil kun blive udstedt, hvis det originale certifikat er gået tabt i posten. Du vil ikke blive opkrævet gebyr for et erstatningscertifikat.

Du kan finde vejledningerne i bestilling af plantesundhedscertifikat for frø til udsåning og forarbejdede planteprodukter på NaturErhvervstyrelsens hjemmeside under siderne om henholdsvis eksport af frø og eksport af forarbejdede planteprodukter. Vælg boksen ”bilag og blanketter” til højre på siden.

  • NaturErhvervstyrelsens sider om eksport af frø
  • NaturErhvervstyrelsens sider om forarbejdede planteprodukter


Kontakt

Jane Momberg, Center for Jordbrug, Planter, tlf.: 4526 3823, e-mail: planter@naturerhverv.dk