Nyt korttema i IMK: ”Marker ved ændringsfrist 2020”

Når du retter i dine indtegnede marker, vil skemakontrollen kontrollere mod et nyt korttema: ”Marker ved ændringsfrist 2020”. Du kan dermed ikke komme til at tegne et nyt areal med i marken.

Publiceret 24. juni 2020

Sidste sommer modtog landmænd høringsbreve fra Landbrugsstyrelsen om meget små arealer, som først blev tegnet med i marken efter ændringsfristen. Det er nemlig ikke tilladt at tegne nye arealer med i marken efter ændringsfristen.

Hvis du i år kommer til at tegne nye arealer med i din mark, vil du få en blokerende fejl i skemakontrollen. Du undgår på den måde at modtage høringsbreve om nye arealer.

Du skal enten slette det nye område eller oprette en delmark. Du kan også slette marken helt og oprette den igen ved at kopiere efter korttemaet ”Marker ved ændringsfrist 2020”.

Den blokerende fejlmeddelelse ser sådan ud:

Opskrivning af arealer ikke mulig efter ændringsfristen

I Internet Markkort (IMK) har du for mark nummer 1 opskrevet arealet i forhold til dine tidligere indtegnede marker ansøgt med grundbetaling. Det er ikke muligt at opskrive arealet efter ændringsfristen 26. maj 2020. Det ekstra areal kan eventuelt indberettes som en ny delmark, hvortil du ikke søger støtte til grundbetaling. På delmarken kan du indberette eventuelle Miljø- og økologitilsagn. Du kan se den indtegning vi har registreret ved ændringsfristen i laget ”Marker ved ændringsfrist 2020”.