Ny investeringsordning til økologiske jordbrugsbedrifter

Fødevareministeriet åbner en ny støtteordning, hvor der kan søges om tilskud til investeringer i nye teknologier på økologiske jordbrugsbedrifter. Ordningen har i 2011 en pulje på 24 millioner kr.

Publiceret 5. december 2011 oprettet af Mette Feddersen

Fødevareministeriet afsætter i 2011 24 millioner kr. til investeringsordningen (se også pressemeddelelsen), der gør det muligt at søge om tilskud til investeringer i nye teknologier på økologiske bedrifter.

Ordningen skal bidrage til at udvide det økologiske landbrugsareal og den økologiske produktion indenfor følgende fastsatte indsatsområder: Svinesektoren, Kvægsektoren, Frugt- og grøntsektoren, Planteavl og Æg- og fjerkræsbranchen.

Midlerne vil være ligeligt fordelt imellem de 5 indsatsområder.

Hvem er tilskudsberettiget:

Jordbrugere, som ejer eller forpagter en primær jordbrugsbedrift, og som samtidig er autoriseret af NaturErhvervstyrelsen til at drive økologisk jordbrugsproduktion.


Ordningen starter op i 2011.

Ansøgningsperioden løber fra d. 5. december 2011 til den 31. januar 2012.

De samlede tilskudsberettigede udgifter til projektet skal udgøre mindst 300.000 kr. Tilskuddet kan udgøre op til 40 pct. af de tilskudsberettigede udgifter.

Fødevareministeriet har bedt Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet, Aarhus Universitet, om at udarbejde en oversigt over nye teknologier, der har særlig relevans for økologiske jordbrugsbedrifter. Oversigten skal bruges til prioritering af ansøgningerne og er udtømmende. Derfor er det kun muligt, at søge om tilskud til teknologierne i oversigten.


Kontaktinformation

Udviklingsstøttekontoret:


Mette Feddersen, tlf.: 25 23 84 39

Bettina Boy Falsdorf, tlf.: 25 23 84 34


E-mail: usk@naturerhverv.dk