Mere viden om økologi til jordbrugere

Der har været stor interesse for at søge på årets første ansøgningsrunde på ordningen Økologifremme. Vægten ligger denne gang på uddannelse i primærsektoren.

Publiceret 19. marts 2012 oprettet af Torben Berg

Ordningen Økologifremmes formål er at bidrage til at øge den økologiske produktion og hermed medvirke til en opfyldelse af regeringens målsætning om en fordobling af det økologiske areal. Det sker blandt andet gennem uddannelse af personer inden for jordbrugs- og fødevaresektoren. Samtidig skal ordningen skabe større afsætning af økologi gennem fx informationskampagner målrettet forskellige forbrugergrupper.

Den samlede pulje for 2012 er 83 mio. kroner, og puljen er fordelt på to ansøgningsrunder. NaturErhvervstyrelsen har under første ansøgningsrunde modtaget i alt 28 ansøgninger for lidt over 47 mio. kroner. Det svarer til lidt mere end halvdelen af puljen.

20 af ansøgningerne, det vil sige godt to tredjedele, er søgt under indsatsområdet Uddannelse og Information herunder omlægningstjek, hvorimod der under tidligere runder har der været størst interesse for projekter om forbrugerrettede aktiviteter under indsatsområdet Information og Markedsføring. Det viser, at der i høj grad er et ønske om at få tilført viden om økologisk produktion til blandt andet jordbruget. Samtidig viser det en interesse i jordbruget for at opnå viden om, hvad omlægning til økologi kan betyde for den enkelte bedrift.

Ansøgningerne skal behandles i Det Økologiske Fødevareråd i slutningen af marts, og NaturErhvervstyrelsen forventer at kunne sende afgørelser ud i løbet af april og maj.

Kontakt

Oplysninger om ordningen Økologifremme fås hos Torben Berg, Center for Projekttilskud, tlf.nr.: 2523 8429, e-mail: tobe@naturerhverv.dk

Center for Projekttilskud, e-mail: projekttilskud@naturerhverv.dk