Landbruget hurtigere til at søge arealstøtte i år

Halvdelen af landmændene har allerede fået søgt arealstøtte før fristen 16. april.

Publiceret 28. marts 2014

Landbrugets ansøgninger til EU’s arealstøtte strømmer hurtigere ind i år, oplyser NaturErhvervstyrelsen.  Således er halvdelen af årets godt 45.000 forventede ansøgninger allerede i hus. Dermed er der kommet 2.500 flere ansøgninger ind via Fællesskemaerne ind i forhold til samme tid sidste år. Den endelig frist for ansøgningerne er 16. april. 

”Landmændene og deres konsulenter har allerede ydet en stor indsats. Jeg er meget glad for, at vi er nået så langt. Vi ser frem til at modtage resten af ansøgningerne før 16. april,” siger vicedirektør i NaturErhvervstyrelsen Sarah Børner.

Tast selv-service kører bedre

I ugerne før fristens udløb er det normalt, at der er stort pres på Tast selv-service. I øjeblikket kører systemet med uændret hastighed. 

”Det er tilfredsstillende efter nogle svære år. Det ser ud til, at vi er vendt tilbage til normalen,” siger Sarah Børner. 

Få hjælp på hjemmesiden og i telefonen

Hvis man som landmand ikke bruger konsulent, kan man ifølge NaturErhvervstyrelsen få hjælp på hjemmesiden til at udfylde og indsende Fællesskema og markkort. Man kan læse en trin-for-trin guide eller se de korte instruktionsfilm om Fællesskemaet og om overdragelse af betalingsrettigheder.

NaturErhvervstyrelsen oplyser, at der frem til fristens udløb 16. april er fuld bemanding på telefonnr.:  33 95 80 00.

Se svartidmålinger for Tast selv-service

Læs trin-for-trin guiden

Se intruktionsfilm (ca. 10 min)

Kontakt

Har du faglige spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Center for Arealtilskud på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail arealtilskud@naturerhverv.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte NaturErhvervstyrelsens pressetelefon tlf. 41 89 25 07.