Faglig meddelelse gældende for forsyningsvirksomheder

Lagre til økologiske produkter skal altid være certificeret til økologi.

Publiceret 6. oktober 2023

Lagre, der anvendes til f.eks. økologisk korn, skal være certificeret hos Landbrugsstyrelsen inden de tages i brug. Det vil sige, at I som økologisk certificeret forsyningsvirksomhed skal være ude i god tid, således at I kan nå at få certificeret lagrene, inden I modtager korn eller andre økologiske produkter på lageret. Hvis ikke lagrene er certificerede, er der en risiko for, at produkterne kan blive nedklassificeret. Det gælder både for nye lagre, som ikke tidligere har været anvendt til økologiske produkter og for lagre, som har været certificeret tidligere, men har været brugt til ikke-økologiske produkter i en periode.

Så derfor er det vigtigt at give besked til Landbrugsstyrelsen. Det sker på virk.dk, hvor I kan indmelde:

  • Ændring af certificeringen, hvis det er lagre, der tidligere var været certificerede eller, hvis de ikke længere skal bruges til økologiske produkter
  • Ny ansøgning om certificering, hvis det er et lager, der ikke tidligere har været brugt til økologiske produkter

Yderligere information findes i Vejledning om økologi til jordbrugets forsyningsvirksomheder og Vejledning i udfyldelse af skema.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail: jordbrugskontrol@lbst.dk att. Økologiadministrationen.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.

Du kan abonnere på to typer af økologi-nyheder

Kategorien ”Økologi” er til dig, der gerne vil modtage brede nyheder, der er relevante for alle, der interesserer sig for økologi, og ”Økologi - regler og vejledning” er til dig, der gerne vil modtage oplysninger og nyheder om tilskud, produktion, regler og kontrol, som er relevante for økologiske landmænd, gartnere og forsyningsvirksomheder.