Læs om de nye muligheder for at sende ændringsforslag i Internet Markkort

Vi har netop opdateret Internet Markkort (IMK), så det bliver nemmere at sende ændringsforslag.

Publiceret 12. december 2022

Næste gang du skal oprette et ændringsforslag i Internet Markkort (IMK), vil du opdage, at du har fået nye værktøjer. Nu kan du sende ændringsforslag til de specifikke korttemaer og være med til at lette behandlingen af dine ændringsforslag.

Sådan fungerer de nye værktøjer i IMK

Tidligere har der kun været ét værktøj til at tegne ændringsforslag. Nu kan du sende ændringsforslag ved at vælge én af følgende fire nye muligheder i fanen ”Ændringsforslag” i IMK, hvilket gør det lettere for os at vide, hvad du ønsker at ændre:

1.    Foreslå redigering af…
2.    Foreslå oprettelse af…
3.    Foreslå slet af…
4.    Udpeg rettelsesområde.

Bruger du værktøjet ”Foreslå redigering af…”, kan du f.eks. foreslå, at en markblok bliver redigeret. Gør du det, får du en kopi af markblokpolygonen, som du kan rette i.

Bruger du værktøjet "Foreslå oprettelse af…", kan du foreslå, at nye polygoner bliver oprettet, f.eks. markblokke, GLM søer eller markkrat.

De nye værktøjer kan forkorte behandlingstiden på dit ændringsforslag

Vælger du ét af de første tre værktøjer, kan det forkorte behandlingstiden på dit ændringsforslag. Hvis dit forslag om at redigere eller oprette en polygon er præcist og med en god beskrivelse i kommentaren, kan vi nemlig tage din polygon direkte ind i vores system og arbejde videre med den. 

Vælger du værktøjet ”Udpeg rettelsesområde”, kan det tage længere tid at behandle ændringsforslaget, da vi ikke har mulighed for at kopiere din indtegning og derfor skal starte forfra med redigeringen. Værktøjet er dog nødvendigt, bl.a. hvis du vil foreslå en sammenlægning eller opsplitning af markblokke.

Som noget nyt kan du se dine ændringsforslag i en liste nederst i kortudsnittet.

Læs vores nye guide til at sende ændringsforslag i IMK

Vi har lavet en guide til, hvordan du bruger de nye værktøjer i IMK og sender dine ændringsforslag.

Gå til guiden ”Sådan sender du ændringsforslag ind” 

Du kan stadig ikke få oprettet markkrat

Vi har tidligere udsendt en nyhed om, at du endnu ikke kan sende ændringsforslag om at få oprettet markkrat. Det kan du stadig ikke. Den manglende regeringsdannelse gør, at vi ikke har det juridiske grundlag på plads. 

Lige nu forventer vi, at du kan sende ændringsforslag om at få oprettet markkrat i midten af januar. Når det bliver muligt, sender vi en nyhed.

Sender du ændringsforslag om markkrat inden den nyhed er sendt, afviser vi dit ændringsforslag, da vi ikke kan gemme ændringsforslag over længere tid. 

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til Landbrugsstotte-Geodata@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte vores pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.