I har stadig mulighed for at søge tilskud til fri, erhvervsrettet jordfordeling

I kan søge tilskud frem til 15. november. Der er fortsat ledige midler.

Publiceret 4. november 2019

Under ordningen Erhvervsrettet jordfordeling, kan du i fællesskab med andre lodsejere søge om tilskud til erhvervsrettet jordfordeling. I skal som minimum være fem lodsejere, og I skal fordele mindst 100 ha mellem jer, for at få tilskud til jeres projekt.

Ordningen lukker for ansøgninger 15. november, og der er fortsat ledige midler. 

Få samlet jorden og optimeret driften

Vi kalder også erhvervsrettede jordfordelinger for arronderingsjordfordelinger. Denne type jordfordeling er en metode, hvor lodsejerne på samme tidspunkt køber og sælger arealer, så lodsejerne hver især får samlet arealer og dermed får bedre driftsmuligheder.

I tilskudsguiden kan I se en kort film om ordningen og få inspiration til, hvordan ordningen kan være relevant for jer

I tilskudsguiden kan I også læse om hvilke krav, I skal opfylde for at kunne opnå tilsagn om tilskud, og I kan se hvilke udgifter, vi giver tilskud til. I tilskudsguiden har vi også angivet en lang række spørgsmål og svar om ordningen, som I med fordel kan orientere jer i. 

Jeres projekt skal ikke være fuldt planlagt 

Når I sender jeres ansøgning til os, forventer vi ikke, at den egentlige planlægningsproces i jordfordelingen er gennemført. 

Der kan ske udskiftning af de lodsejere og arealer, som I oprindeligt havde tænkt, skulle indgå i jordfordelingen. Derfor har I undervejs i projektet mulighed for at søge om ændring af jeres tilsagn. 

Læs mere om muligheder for at søge om projektændringer i vejledningen

Kontakt 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til jordfordeling@lbst.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.