Husk at søge om tilsagn til 20-årig fastholdelse af projektarealer

Du kan stadig nå at søge om tilsagn til 20-årig fastholdelse, hvis du har arealer, som eksempelvis indgår i et vådområde- eller lavbundsprojekt, der gennemføres i 2020. Vi skal modtage din ansøgning senest 31. august 2020.

Publiceret 20. august 2020

Du kan søge om tilsagn om 20-årig fastholdelse for arealer, hvis dine arealer indgår i et vådområdeprojekt, Natura2000 hydrologiprojekt eller lavbundsprojekt. Ordningen kompenserer for, at jorden tages ud af drift. Du kan søge tilsagn til følgende ordninger:

  • Statslige kvælstofvådområder (tilsagnstype 74)
  • Kommunale kvælstofvådområder (tilsagnstype 75)
  • Kommunale fosforvådområder (tilsagnstype 76)
  • Natura 2000-projekter om etablering af naturlige vandstandsforhold (tilsagnstype 77)
  • Naturprojekter på kulstofrige lavbundsjorder (tilsagnstype 78)

Læs mere om 20-årig fastholdelse af vådområder m.m. her

Hvem kan søge?

Tilsagnet kan søges af den, der pr. 1. september 2020 driver arealet som enten ejer eller forpagter. Tilsagnet starter 1. september 2020. 

Hvordan og hvornår søger jeg?

Du søger nyt 20-årigt fastholdelsestilsagn i et ansøgningsskema, som du kan finde på vores hjemmeside:

Link til ansøgningsskema

Du skal indtegne de marker, som du søger nyt tilsagn til, i et kort. Du kan indsende et kort over dine marker på papir, i IMK eller vedhæft et digitalt markkort (i GIS-shape format) til dit ansøgningsskema.

Bemærk at ansøgningsfristen er 31. august 2020.

Vigtige betingelser for tilsagnet

Hvert år skal du søge om udbetaling i fællesskemaet. Hvis du får et tilsagn fra 2020, skal du søge udbetaling første gang i 2021.

Det er en betingelse for tilsagnet, at der bliver tinglyst en servitut for alle arealer i projektområdet. Projektet skal være gennemført inden udgangen af 2020. Arealer, der er tinglyst i forbindelse med statsligt køb og videresalg (i jordfordeling), kan ikke få tilskud, da disse arealer er kompenseret i jordprisen.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Arealtilskud på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til arealtilskud@lbst.dk

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens presseafdeling på tlf. 41 89 25 07.

logoer for EU's landbrugsfond og Landdistriktsprogrammet 2020