Har du modtaget breve om reduktion af støtte?

Er du landmand og modtager af landbrugsstøtte for ansøgningsåret 2016? Har du henover weekenden modtaget breve om, at du får reduceret din støtte, og har du svært ved at finde hoved og hale i, hvilket beløb du så reelt får udbetalt? Så læs her, hvad du kan gøre.

Publiceret 6. december 2016

Den 2. december begyndte udbetalingen af landbrugsstøtte for ansøgningsåret 2016, og siden har mange landmænd modtaget et eller flere breve om, at de får reduceret deres støtte. Dette kan skyldes, at der bliver opkrævet finansiel disciplin for ansøgningsåret 2016. Du kan læse  om finansiel disciplin nederst i denne nyhed.

Hvad får du udbetalt?

Hvis du vil se, hvad du reelt får udbetalt, så kig i den udbetalingsspecifikation (Udbetaling af landbrugsstøtte for ansøgningsåret 2016), som du enten har modtaget eller modtager i disse dage.

På den sidste side kan du i feltet ”Samlet beregnet støtte” se, hvilket beløb du får udbetalt.

<link file:22480 download åbner en fil til>Se eksempel.

Siden viser også, hvis der er sket andre reduktioner i din landbrugsstøtte for ansøgningsåret 2016.

Særlige forhold ved transport

Hvis du har givet din bank eller andre lov til at modtage udbetalingen direkte (transport), bliver beløbet overført til dem. 

Hvad er finansiel disciplin?

Hvert år går en del af landmændenes direkte støtte til EU’s krisereserve, dog kun penge fra støttebeløb, der overstiger 14.903 kr. det år. I 2016 trækker vi 1,35 % af støtten.

Krisereserven i 2015 blev ikke brugt, og derfor tilbagebetaler vi 1,38 %.

Netto får du altså øget årets udbetaling med 0,03 % på grund af reguleringen.   

Kontakt
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til tilskudsudbetaling@naturerhverv.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte NaturErhvervstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.