Ekstra ansøgningsrunde for økologer

NaturErhvervstyrelsen har åbnet for den ekstra ansøgningsrunde for Omlægningstilskud til økologisk jordbrug og Miljøbetinget tilskud til juletræer, hvor økologer kan ansøge om tilsagn til nye arealer.

Publiceret 22. juni 2012

Det er nu muligt at ansøge om nye 5-årige tilsagn til Miljøbetinget tilskud til juletræer og Omlægningstilskud for arealer, der er tilgået den økologiske bedrift i perioden fra 9. maj 2012 til 1. september 2012. Det er dog kun etablerede økologer samt landmænd, der har ansøgt om økologisk autorisation senest den 8. maj 2012, der har mulighed for at søge i den ekstra ansøgningsrunde.
Tilsagn om Miljøbetinget tilskud til juletræer kan kun søges til arealer, der er tilplantet med juletræer senest den 23. april 2013.

Ordningen Omlægningstilskud til økologisk jordbrug er en 5-årig ordning, hvor formålet er at yde tilskud til, at konventionelle landbrugsarealer omlægges til økologisk produktion. Ordningen er et middel til at opnå målet om at fordoble det økologiske landbrugsareal i 2020 som angivet i Økologisk Handlingsplan 2020.

Ordningen Miljøbetinget tilskud til juletræer er også en 5-årig ordning, hvor formålet er at yde tilskud til drift af juletræsarealer uden brug af pesticider og med et nedsat forbrug af kvælstofgødning.

Ansøgningsfrist og tilsagnperiode

Ansøgningsskemaet skal være modtaget i NaturErhvervstyrelsen senest den 1. september 2012.

I ekstrarunden skal man søge på et særligt ansøgningsskema, der findes på NaturErhvervstyrelsens hjemmeside. Skemaet kan også fås ved at kontakte Center for Arealtilskud tlf. 4189 2529. Ved at logge på Fødevareministeriets Tast selv-service er det muligt at indtegne markerne elektronisk i Internet Markkort.

Hvis ansøgningen er modtaget rettidigt og opfylder betingelserne for tilsagn, vil tilsagnet træde i kraft den 1. september 2012 og udløbe den 31. august 2017.

Yderligere oplysninger

Center for Arealtilskud, tlf. 4189 2529 e-mail: arealtilskud@naturerhverv.dk