De økologiske køer venter også på foråret

Normalt skal økologiske køer på græs den 15. april. Men de meget kolde måneder, som vi har haft indtil nu, betyder, at køerne må vente med at komme ud, indtil jorden er frostfri og græsset i vækst.

Publiceret 11. april 2013

Efter reglerne skal økologisk kvæg normalt have adgang til græsarealer i perioden fra 15. april til 1. november, hvis vejrforholdene og dyrenes fysiske kondition tillader det.

Du kan udskyde udbinding

Som det ser ud nu, betyder den kolde start på året, at markerne formentlig ikke er klar til afgræsning den 15. april. Derfor kan du vente med udbinding af dyrene til temperaturen er stigende, og der er vækst i græsset.

NaturErhvervstyrelsen forventer, at udbinding af køerne vil kunne ske senest 1. maj, og senest 15. maj for ungdyr, som skal være på arealerne hele døgnet.

Vurdering af lokale forhold på den enkelte bedrift

Hvornår udbindingen kan ske på den enkelte bedrift, vil som altid være en konkret vurdering af de lokale forhold og skal foretages løbende, så det sikres, at dyrene kommer ud på græs så snart som muligt.
 
NaturErhvervstyrelsen opfordrer dig til at notere i besætningslogbogen, hvis du ikke kan sætte dine dyr på græs den 15. april.

Kontakt

Har du faglige spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Sanne Bro Nielsen, Center for Jordbrug, på tlf. 33 95 80 00 eller okologi@naturerhverv.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte NaturErhvervstyrelsens presseafdeling på tlf. 41 89 25 07.

http://naturerhverv.fvm.dk/Default.aspx?ID=46773&PID=414779&year=&NewsID=8012