Antallet af landbrug falder i Danmark og landbrugene bliver større

Publiceret 8. marts 2016

Antallet af ansøgere der indberetter marker til NaturErhvervstyrelsen, er faldet i perioden 2010 – 2015. Det gennemsnitlige areal i hektar som indberettes per ansøger på sogn er steget i samme periode. På http://jordbrugsanalyser.dk/ udstiller vi kort og data, som viser udviklingen i antallet af ansøgere og det gennemsnitlige indberettede landbrugsareal per ansøger på sogn for perioden 2010 – 2015. Temalaget hedder Ansøgere sogn.

Vi udstiller samtidig et temalag (Ansøgere 2015), der viser hvor ansøgerne havde adresse i 2015 med supplerende oplysninger om bedriftstypen (planteavlsbedrift eller husdyrbedrift, om ansøger er en deltidsbedrift, heltidsbedrift osv.). Data for ansøgeradresser for tidligere år kan hentes via web services eller fra vores downloadside til jordbrugsanalyserne.

 

Metadata

Beskrivelse af hvordan kortene er dannet og hvilke forbehold der måtte være kan findes på http//geodata-info.dk/Ansøgere 2015 og http//geodata-info.dk/Ansøgere sogn

 

Download af data eller adgang vi webservices

Kortene kan også downloades med tilhørende attributter på http://jordbrugsanalyser.dk/downloadside/ eller hentes som webservice via følgende:

 

WFS: http://jordbrugsanalyser.dk/geoserver/Jordbrugsanalyser/wfs?

WMS: http://jordbrugsanalyser.dk/geoserver/Jordbrugsanalyser/wms?

 

 

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Data- og Risikoanalyser i Center for Kontrol i NaturErhvervstyrelsen:

Casper Ingerslev Henriksen, tlf. 91 32 98 00, e-mail: cainhe@naturerhverv.dk

Tino Kastbjerg Stigsen, tlf. 61 88 78 21, e-mail: tinkas@naturerhverv.dk