42.500 har søgt arealstøtte

Langt de fleste landmænd og konsulenter nåede i mål med årets ansøgninger om arealstøtte uden større problemer.

Publiceret 24. april 2014

Der er nu kommet mere end 42.500 ansøgninger om arealstøtte fra landbruget, oplyser NaturErhvervstyrelsen.

De søger i alt om ca. 6,6 mia. kr. i støtte til deres arealer.

Udover enkelte udfald har Tast Selv-service, hvor landmænd og konsulenter har udfyldt ansøgningerne, kørt sikkert op til fristen onsdag før påsken, 16. april.


”Jeg er meget glad for den store indsats, som vores kunder har gjort. Landbrugskonsulenterne har været gode til at sende ansøgningerne løbende, og undervejs har vores Tast selv-service kørt stabilt,” konstaterer NaturErhvervstyrelsens EU-direktør Sarah Børner.


Travlhed ved telefonerne

I de sidste dage før fristens udløb var der ifølge teamleder Louise Arnawa hektisk i NaturErhvervstyrelsens kundevejledning, hvor de sidste landmænd søgte om hjælp og afklaring, før de sendte ansøgningerne afsted.

”Her har vi typisk fået spørgsmål om indtegning af marker i markkortet fra landmænd,” beretter teamlederen og forklarer, at det primært er mindre landbrug, som vælger selv at sende ansøgningen tæt på fristen.

I øjeblikket kommer de sidste ansøgninger ind. Landmænd, som sender deres ansøgning for sent, bliver dog trukket én procent i støtten for hver arbejdsdag, de søger for sent.

Det forventes, at mere end 95 procent af ansøgningerne er færdigbehandlet inden 1. december i år.

Kontakt

Har du faglige spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Center for Arealtilskud på tlf. 33 95 80 00 eller e-mail arealtilskud@naturerhverv.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte NaturErhvervstyrelsens pressetelefon tlf. 41 89 25 07.